Rászoruló nagycsaládokat látott vendégül a Városi Szociális Közalapítvány

Nagycsaládokat és rászoruló gyerekeket vendégelt meg a Városi Szociális Közalapítvány a Hírös Agórában 2019. december 19-én, csütörtökön.

A három adventi gyertyát három kiváló kecskeméti diák gyújthatta meg, majd elsőként Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke köszöntötte a vendégeket, egyúttal megköszönve az alapítvány munkatársainak önzetlen munkáját. Azt hogy szívüket-lelküket beleadva segítenek évente sok ezer kecskeméti családnak. Majd a magyar országgyűlés nevében dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Kecskemét városvezetése nevében pedig Engert Jakabné, alpolgármester köszöntötte a gyerekeket. Utóbbi a későbbiekben ismét szót kért és Kecskemét városvezetése nevében hálásan mondott köszönetet a Városi Szociális Közalapítványnak az egész éves önfeláldozó, a rászorultak érdekében folyamatosan végzett munkáért.

Az ünnepi műsorban közreműködtek a Damjanich Általános Iskola diákjai, és az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei.

Az ünnepi köszöntők és a műsort követően dr. Finta József katolikus plébános, Kuti József református és Kis János evangélikus lelkészek mondtak áldást. Ezt követően adták át - immár negyedik alkalommal - a Városi Szociális Közalapítvány ,Jó tanuló diákok" ösztöndíjpályázata nyerteseinek járó jutalmat. Az alapítvány azoknak ad az ösztöndíjpályázat keretében jutalmat, akik hátrányos helyzetük ellenére is kiválóan tanulnak és 4,5 tizedes vagy afölötti tanulmányi átlaggal rendelkeznek.

Távozáskor minden meghívott átvehette a Városi Szociális Közalapítvány karácsonyi csomagját, valamint a gyerekeknek járó 2 ezer forintos vásárlási utalvány.

IDE kattintva megtekinthetik az eseményen készült képgalériát!